Niko ne voli ni da čuje da je neki objekat, bilo privatni ili poslovni, obijen i opljačkan. Međutim, ovakve informacije se često nađu u medijima, negde u vašoj okolini da se prepričavaju, te uglavnom svi tada osete neku, bar i najmanju dozu straha i zabrinutosti. Nikada ne treba paničiti, naravno, niti stvarati problem bez problema, ali je potrebno da se vodi računa o tome da obezbedite svoju imovinu, svoj dom, a uz to, i svoje ukućane, jer se prilikom pljački i provala dogodi često i da dođe do povređivanja ukućana ukoliko se tu zadese.

alarmi za kucu su efikasna zastita

PROCAR SECURITY pruža integrisani sistem bezbednosti koji pored alarma za kuću uključuje i video nadzor i čime se rizik od provala svodi na minimum. Mnogo je načina da se zaštitite, o mnogima zna skoro svako po nešto, dok su neki manje zastupljeni, što zbog cene koja je visoka, što zbog komplikovanosti prilikom instalacije i postavljanja. Ali, u sred svih tih bezbedonosnih sistema, često se kao veoma dobri ispostavljaju alarmi za kuću.

Alarmi za kuću

Za bezbednost je potrebno nešto ne što će samo sprečiti nekoga da provali ili ga odgovoriti od te namere, jer i pored svega, uvek postoji neki način da se u stan ili kuću upadne nasilnički i otuđi imovina, već i nešto što će obavestiti nadležna lica da se događa neki takav čin. Najbolji sistem u tom slučaju jesu alarmi za kuću, koji kada su aktivirani, ukoliko se dogodi neki takav slučaj ili se ukucavaju pogrešne šifre, počnu da se oglašavaju jakim zvukom, kako bi i sama okolina bila obaveštena o tome šta se događa u njihovoj blizini, ali i aktiviraju alarmni sistem u policiji ili u nekoj bezbedonosnoj agenciji, te tako odmah vide šta se i gde dešava, nakon čega u najbržem mogućem roku reaguju i obezbeđuju ceo prostor i okolinu.

alarmi za kucu

Alarme za kuću uglavnom karakteriše jednostavan način instaliranja i postavljanja, te jednostavan način aktiviranja i deaktiviranja, a svakako su jedan od boljih načina da obezbedite svoju imovinu. Uz alarme za kuću postoje još mnogobrojni bezbedonosni sistemi koji su veoma efikasni i prilično sigurni kada je u pitanju stanje pripravnosti i bezbednosti, ali budući da su alarmi povezani i sa nadležnim licima, predstavljaju sistem na koji svako može da se osloni i da bude miran da će to biti dovoljno u nekim nemilim i nepoželjnim događajima.

Jednostavna ugradnja alarma za kuću

Alarmi za kuće se uglavnom veoma lako postavljaju. Naravno, kao i kod svih tehnoloških pomagala i aparata, razlikuju se brojne vrste, ali one osnovne, koje su dovoljne za bezbednost jednog doma, čini aparat sa brojčanikom, te jedan detektor za prolaz koji se postavlja negde u njegovoj blizini, a sve odmah blizu ulaznih vrata. Osim jednostavnog instaliranja i postavljanja, alarmi za kuće su jednostavni za upotrebu, zbog čega su pogodni za sve uzraste. Jednostavnim ukucavanjem šifre alarm se deaktivira i ponovo akativira, nakon čega prepoznaju svaki  pokret koji se napravi u dometu senzora koji aktiviraju alarm.

Ekonomičnost

Jednom kupljen alarm za kuću je u stvari završena i gotova investicija. Ukoliko i dođe do nekog eventualnog kvara, ne radi se o skupim i višebrojnim aparatima, te menjanje na zahteva veće izdvajanje finansijskih sredstava, kao što je to na primer kod video nadzora koji podrazumevaju nekoliko kamera, te centralni sistem koji pamti snimke i arhivira ih iz dana u dan, što uz sve zahteva i dodatno, često servisiranje. Sama ugradnja je većinom besplatna, sve se radi u veoma brzom roku, pa osim novca, štedi i vreme.

alarmi za kucu pružaju sigurnost

Alarmi za kuću nude maksimalnu efikasnost

Najbitniji faktor koji čini da se većina odlučuje za alarme za kuću jeste njihova efikasnost. Na prvom mestu, alarmi za kuću se prilikom nasilnog upadanja u dom, te prolaska pored detektora, pogrešno ukucane šifre, oglašava jakom sirenom koja obaveštava o tome eventualno prisutne ukućane, komšije i celu okolinu, a ono najvažnije, paljenje sirene znači i paljenje alarma koji je povezan sa centralnim sistemom u policijskoj mreži ili mreži koja postoji u privatnim agencijama koje se bave bezbednošću drugih. Upaljen alarm zahteva brzo reagovanje, pa stručne ekipe u vrlo kratkom roku stižu na odrediše, obezbeđuju okolinu i počinju sa akcijom hvatanja kriminalnih lica i utvrđivanjem štete. Često i samo paljenje alarma čini da provalnici pobegnu, te da ne stignu ni da razmišljaju dalje o krađi i napadima, ali i ako su na to spremni, uvek su spremne i ekipe obučenih telohranitelja, policijske ekipe, koje reaguju i sve zaustavljaju i osiguravaju.

Bežični alarmni sistemi

Kada se pomene alarm uglavnom se misli da su to alarmi za kola, međutim sve je više onih koji uvode sigurnosne sisteme u svoje domove ali i poslovne objekte. Ovi sigurnosni sistemi su toliko napredovali da auto alarmi na daljinski više nisu retkost. Savremeni alarmi ili pametni alarmi komuniciraju sa vašim telefonom pomoću aplikacije, i pored standardnih mogućnosti oglašavanja opasnosti pružaju još mnoštvo drugih. Pa tako sada imamo čak i mobilne alarme za kuću koji mogu biti premešteni u određenu sobu ili čak drugi objekat, pritom nisu povezani kablom na struju već preko bluetooth-a ili wi-fi-a direktno sa vašim telefonom ili drugim pametnim urađajem.


Naravno, uvek je dobro kada imate više opcija zaštite, jer nekoliko sistema uvek bolje funkcionišu nego samo jedan, ali, ukoliko želite samo da imate jednu opciju zaštite doma, onda su alarmi za kuću upravo ono što vam je neophodno.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Sve što treba da znate o pametnim kućama

Pravu revoluciju doneo je Iot, odnosno Internet stvari. Novine je IoT uneo i u svakodnevni život, a...

Zašto je važno imati bezbednosni sistem u svom domu

Većina nas pokušava tokom godine da uštedi što više novca, i raspolaže...

6 razloga zašto morate da instalirate kompleksni sigurnosni sistem u stanu koji izdajete

Ako posedujete stan ili stambeni kompleks sa više jedinica, vaš glavni prioritet treba...

Copyright © 2017 PROCAR SECURITY. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS