Ukoliko svakodnevno ili samo povremeno pratite dešavanja u svojoj zemlji ili svom gradu, onda ste i sami svesni toga u kolikoj količini se javljaju izveštaji o nekim lošim dešavanjima, među kojima su i vesti o provalama, pljačkama, uopšte napadima kako na poslovne prostore, tako i na privatne. 

Reklo bi se da je kod nas ovoga u većoj meri, nego što je to u svetu, jer je u svetu bezbedonosni sistem mnogo razvijeniji, a osim toga, svest građana je na dosta višem nivou o tome koliko je potrebno imati neke bezbedonosne sisteme u svojim domovima ili poslovnim objektima. Jedan od svakako najzastupljenijih jeste video nadzor, ali se kod nas češće ugrađuje analogni sistem za video nadzor, koji je svakako zastarao, jer pored njega je tu moderniji i daleko delotvorniji ip video nadzor. 

Baš iz razloga što je analogni sistem zastareo, potrebno je što više da saznate o modernijem video nadzoru i o ip kamerama za video nadzor, kako biste na adekvatan način zaštitili svoj dom.

Šta su to ip kamere za video nadzor?

U odnosu na sve što smo do skoro imali priliku da vidimo, ip kamere za video nadzor se mnogo razlikuju, budući da su one, uopšteno rečeno, računari u malom, jer imaju sposobnost da putem računarske ili internet mreže same šalju i primaju podatke. 

Ip kamere za video nadzor se u svojoj osnovi sastoje od senzora i objektiva, međutim, pored toga one imaju i sopstveni procesor, a može imati i više senzora, poseduju internu memoriju, dok većina ip kamera za video nadzor ima i mogućnost dodatka MicroSD memorijske kartice. 

Uz sve ovo, prednost ip kamera za video nadzor jeste što imaju i portove koji dozvoljavaju da se ip kamera integriše sa nekim drugim, odvojenim predmetima, kao što su sirene, senzori dima, senzori pokreta, ali se samim tim mogu integrisati i sa sistemima, kao što su sistemi za kontrolu pristupa, sistemi za video analitiku i tako dalje. 

Jedna od najvećih prednosti ip kamera za video nadzor jeste činjenica da je moguće pristupiti uživo strimovanju sa bilo kog mesta, gde možete videti odmah šta se dešava u određenom trenutku u vašem domu, poslovnom objektu ili bilo gde, ali se na isti način može pristupiti i arhiviranim snimcima koji su smešteni na MicroSD kartici.

Još neke prednosti ip kamera za video nadzor

Rezolucija celokupnog video materijala koji je snimljen ip kamerama za video nadzor je odlična, budući da ip kamere imaju HD I Full HD rezoluciju, što prostim jezikom objašnjeno znači da će slika i snimak imati veoma dobar ili odličan kvalitet. 

Samim tim, mogućnost dobre vidljivosti nekih detalja, zumiranja slike, daje opciju da se sve jasno vidi. Dok je ranije jedan od najvećih problema bilo to što se tokom noći snimljen material retko kada može iskoristiti, zbog slabe vidljivosti i loše rezolucije, ip kamere za video nadzor pružaju savršeno snimanje kako danju, tako i tokom noći, uz pomoć filtriranja posmatrane scene, kao i uz pomoć ugrađenih LED dioda. Uz sve to, svakako je potrebno još jednom napomenuti, da je apsolutno moguće da ip kamere za video nadzor pružaju to da uživo partite kako video, tako i audio snimak, bez ikakvih smetnji. 

A tu je svakako i mogućnost obaveštenja putem mail-a ili nekim drugim putem, u momentima kada kamere detektuju neke sumnjive pokrete.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Planirate da ugradite video nadzor? Evo šta treba da znate!

S obzirom na to da živimo okruženi kamerama (zar niste primetili kamere u radnjama, na ulicama, u ...

Vrste i karakteristike sistema za video nadzor

Sistem za video nadzor nije više stvar luksuza, nego potreba koju stvara savremeno dru&scaron...

Planirate gde ćete provesti zimski odmor? Evo kako da zaštitite svoj dom dok niste tu!

Zima nam se polako ali sigurno bliži, a sa stižu i sve čari koje ona sa sobom nosi. Mnogi već sa...

Copyright © 2017 PROCAR SECURITY. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS