S obzirom na to da živimo okruženi kamerama (zar niste primetili kamere u radnjama, na ulicama, u ulazima zgrada?!) nije ni čudo što i sami ponekad pomislite da vaša imovina i vi niste dovoljno zaštićeni i sigurni, te da vam je potreban ovakav vid zaštite. Čak i da samo umišljate, zašto ne biste ugradili video nadzor, čisto sigurnosti radi? Što bi rekao naš narod – za ne daj bože!

Ako se ne osećate dovoljno zaštićeno, a možda ste primetili i neke sumnjive radnje (na primer, ako držite prodavnicu i primećujete da vam stalno nešto nedostaje) video nadzor je najbolji način da se zaštitite, ali i da otkrijete šta se to tu „muti“ kada vas nema. I čak, postojanje video nadzora ponekad može da deluje preventivno jer – ko je još dovoljno vešt da nadmudri jako dobre, otporne i kvalitetne kamere?

Dakle, rešili ste da ugradite video nadzor? Evo šta bi trebalo da znate u tom slučaju.

Sve zavisi od vaših potreba

Pre svega, neophodno je da znate šta je vama zaista potrebno. Sistem video nadzora zaista ima sve što možete da zamislite, ali je jako važno da odaberete nešto što u potpunosti odgovara vašim potrebama kako bi one ble zadovoljene na pravi način, a vi ne ostali bez gomile novca u džepu. Jer, video nadzor je pametna, ali investicija koju treba dobro proračunati.

video nadzor

Tako, kada je reč o vrstama kamere ima ih više i to ne samo sudeći prema izgledu – kamere mogu da snimaju u različitoj, boljoj ili lošijoj rezoluciji, mogu da snimaju u mraku, ali i ne moraju, mogu da budu podržane snimačem zvuka, ali i ne moraju, mogu da budu otporne na fizička oštećenja, mogu da budu vodootporne, mogu da se ugrađuju na raznim delovima kuće... Varijacija na jednu temu je zaista mnogo! I onda, kako da znate koji video nadzor vam odgovara? Tako što ćete dobro proceniti namenu. 

Na primer, ako želite da osigurate dvorište, biće vam potrebna kamera sa nešto boljim kvalitetom snimka, širim kadrom, ali i kamera koja ima noćni režim snimanja. Bilo bi sjajno i kada bi bila otporna na udarce i druga fizička oštećenja, baš kao i kada bi bila otporna na vodu. Vidite, nije teško odlučiti šta vam zaista treba.

Propratna oprema

Osim same kamere, u sistem video nadzora su uključeni i video rekordri kao i kablovi koji povezuju celokupnu „mašineriju“. Jasno je da kablovi moraju da budu dovoljno dugi da bi se povezale sve ključne tačke u objektu, ali i takođe otporni na moguća oštećenja. Video rekorderi koji su sastavni deo video nadzora trebalo bi da imaju dovoljno mesta za skladištenje svih snimaka, te je i količina memorije jako važna. Opet, sve ovo zavisi od same namene video nadzora.

Cena video nadzora – dobra investicija ili?

Kada je reč o cenama video nadzora, kao i kod svakog drugog proizvoda, postoje varijacije u zavisnosti od kvaliteta i mogućnosti. Ono što je važno da znate jeste da najskuplje nije nužno i najbolje, naročito ako se to „najbolje“ ne uklapa u vaše potrebe. Na primer, ako je vama bitan noćni režim snimanja, sigurno nećete kupiti najkvalitetniju i najskuplju kameru iako nema tu opciju samo zato što je, eto, dobra. 

Dakle, vodite se svojim potrebama, a uz njih će već doći optimalna cena i kvalitet. Svakako, ulaganje u video nadzor se uvek isplati jer će te vi biti sigurniji, a vama bitne stvari zaštićenije.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Sigurnosni sistemi za kuće

Moderno doba donelo je pred građane mnoge izazove, ali i mnoge zahteve. Posebno se danas obraća pa...

Pametne kuće i njihove prednosti

Danas skoro da ne postoji čovek koji kod sebe nema neki od pametnih uređaja. Artificijelna intelig...

6 razloga zašto morate da instalirate kompleksni sigurnosni sistem u stanu koji izdajete

Ako posedujete stan ili stambeni kompleks sa više jedinica, vaš glavni prioritet treba...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 PROCAR SECURITY. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS