Sastavni deo i najvažniji deo video nadzora jesu sigurnosne kamere. Naravno da ne treba zanemariti ni sve one ostale delove koji dolaze uz ovaj vid zaštite objekata i prostora, jer su jednako važni. Takođe, potrebno je da znate čemu svaki deo video nadzora služi i na koji način se koristi. To će vam biti sve objašnjeno kada budete instalirali sigurnosne kamere za video nadzor.

sigurnosne kamere za video nadzor

Morate da budete pažljivi i prilično zainteresovani, da biste i znali da koristite tu prednost. Kada je reč o kamerama, koje su deo osnovni i najvazniji deo ovog tipa nadzora, treba da vodite računa o mnogim stvarima o kojima će biti reči u tekstu  Razlog za tako nešto je činjenica da je izbor kamere za nadzor, tj. ovakve zaštite ozbiljna investicija i svakako da se morate na pravi način informisati o svemu što je bitno da donesete najbolju odluku.

Koliko su sigurnosne kamere za nadzor bitne u celom tom sistemu?

Svakako da je prva pomisao na video nadzor sigurnosna kamera. To nije slučajno jer je upravo kamera osnovni i najbitniji deo ovog tipa nadzora i da njen kvalitet određuje i koliko će takva zaštita biti efikasna i u krajnjem slučaju da li će se ulaganje u nju isplatiti. Naravno, kada želite pokriti neki prostor ili objekat kamerama za nadzor, njihov broj će zavisiti od površine samog objekta, ali i njegove structure.

Praksa je pokazala da se ugrađuje jedna do dve sigurnosne kamere ako je u pitanju stan koji se nalazi u stambenoj zgradi. Sa druge strane, kada se radi o kućama, optimalan broj je do 4 kamere. Dalje, što idemo ka većim površinama koje treba pokriti nadzorom, i broj sigurnosnih kamera se povećava, pa je tako za velike poslovne prostore potrebno instalitati i mnogo veći broj istih.

Treba napomenuti da se sigurnosne kamere za video nadzor po svojim karakteristikama razlikuju od slučaja do slučaja, odnosno u koju svrhu i za šta se koriste. Pa se na osnovu toga i određuje i rezolucija kamere za nadzor koja će se koristiti, da li je potrebno da bude i vodootporna, da ima noćni režim snimanja i slično.

Koja je rezolucija kamere za nadzor najbolja?

Praktično vi birate rezoluciju. Što je veća rezolucija, to je kamera skuplja. Na primer, najbolje su kamere rezolucije 2MP ili 4MP. Ukoliko niste u mogućnosti da izaberete ove rezolucije, onda nije loše izabrati ni one manje rezolucije, ali imajte u vidu da su one ograničeno. Zato bi možda i trebalo da sačekate sa ugradnjom video nadzora ukoliko niste u finansijskoj situaciji da izaberete one najbolje. 

Sa druge strane ukoliko vam je hitno, onda treba i te kamere sa manjom rezolucijom da uzmete u obzir. Ispod možete videti snimak sigurnosne kamere od 2 megapixela po danu.

Da li vam trebaju kamere i za noć i za dan?

Na vama je prvo da odlučite kakve sigurnosne kamere su vam potreban, odnosno koji period dana želite da snimate. Da li želite da one koje snimaju samo u toku dana ili je to samo u toku noći ili želite da snimaju neprekidno? Kada donesete tu odluku, u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazite, onda treba da krenete i sa njihovim biranjem. 

Ovo je navedeno iz razloga što postoje one koje su isključivo za dnevno svetlo i kamere koje imaju noćni režim. Sigurnosne kamere koje su predviđene za dan, neće moći da vam koriste u toku noći, tako da razmislite dobro pre kupovine video nadzora.

Sigurnosne kamere od izdržljivih materijala

Ukoliko planirate da video nadzor ugradite na primer ispred vaše kuće ili na nekim otvorenim prostorima, onda treba da birate one sigurnosne kamere koje su napravljene od izuzeno izdržljivih materijala. Samo na taj način možete osigurati da vam one traju. Svakako će vam u radnji predložiti koje kamere treba da koristite, kada dođete sa namernom da kupite video nadzor.

Velike ili male kamere za nadzor - koje su bolje?

Veličina ne određuje kvalitet kamere. Naime, samo od vas će zavisiti da li ćete imati manje ili veće. Oni koji ne žele da njihove budu upadljive i ne žele da se zna da imaju video nadzor izabraće one  manjih dimenzija, a oni koji žele da se vidi da poseduju video nadzor, iz različitih razloga, će izabrati sigurnosne kamere većih dimenzija. 

Tako da, zaključak je da i male i velike svakako mogu da budu istog, odličnog kvaliteta.

Da li sigurnosne kamere za video nadzor treba da budu vodootporne?

Da, ukoliko se nalaze napolju. U svim drugim slučajevima nema potrebe za tim. Važno je da kamera bude od dobrog materijala, dobre rezolucije, da bude odgovarajuće veličine, a vodootpornu kameru bi trebalo da birate kada postavljate video nadzor ispred kuće.

Sve i da se vaše sigurnosne kamere za video nadzor nalaze napolju ispod nadsrešnice, ne bi trebalo da rizikujete i da kupite onu kameru koja nije vodootporna, jer vetar uvek može kišu i sneg naneti na nju, pa ćete tako morati vrlo brzo da kupite novu i da je zamenite, jer stara neće više funkcionisati.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Sigurnosni sistemi za kuće

Moderno doba donelo je pred građane mnoge izazove, ali i mnoge zahteve. Posebno se danas obraća pa...

Zašto je važno imati bezbednosni sistem u svom domu

Većina nas pokušava tokom godine da uštedi što više novca, i raspolaže...

Alarmi za kuću kao najbolji način zaštite od provala

Niko ne voli ni da čuje da je neki objekat, bilo privatni ili poslovni, obijen i opljačkan. Međut...

Copyright © 2017 PROCAR SECURITY. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS