Moderno doba donelo je pred građane mnoge izazove, ali i mnoge zahteve. Posebno se danas obraća pažnja na zaštitu privatnosti, jer sve je dostupno na klik i sve je odmah vidljivo. Osim zaštite privatnosti, važno  je naglasiti da je i bezbednost takođe postala prioritet. Ne samo bezbednost ljudi, već i bezbednost imovine, kuće, poslovnih prostora.

Zašto je to tako?

Čini se da provala i krađa danas nije nikakva novina. Da li zbog nemaštine ili zato što je brži način da se stigne do novca ne znamo, ali mnogo je mladih koji se sve više upuštaju u ovakva dela zanemarujući mogućnost da će biti uhvaćeni i lišeni slobode. Na meti su novac, materijalna dobra kao što su satovi, mobilni telefoni, ali i automobili. Provalnici ulaze u kuće, stanove, obijaju poslovne prostore, menjačnice, benzinske pumpe, pa čak i trgovinske markete.

Kako se zaštititi?

Kada je reč o privatnom posedu, odnosno kući ili stanu, postoji nekoliko načina zaštite. To su ugradnja alarmnih sistema i video nadzora, postavljanje sigurnosnih brava i vrata, ugradnja sigurnosnog stakla i osiguranje prostora ili čak postavljanje fizičkog obezbeđenja. Uglavnom, obezbeđenje se najpre postavlja u poslovnim objektima, retko u stambenim zgradama, izuzev ako zgrada nije pod video nadzorom.

Sigurnosni sistemi za zaštitu - video nadzor, alarmni sistemi, sigurnosna vrata i brave

Zaštita imovine svakako je prioritet svakog čoveka. Naime, ako govorimo isključivo o kućama i stanovima, najbolji načini zaštite je ugradnja video nadzora i postavljanje alarmnih sistema. Takođe, možete ugraditi i sigurnosne brave i vrata, ali se one mahom koriste za poslovne objekte i stanove. Katanci, sigurnosna vrata i jake brave često su razlog zbog kojeg pojedini provalnici ni ne pokušavaju da obiju stan ili poslovni objekat.

Ako je mnogo brava, onda provala traje duže i zahteva mnogo više vremena, a samim tim je i rizik da lopov bude uhvaćen veći. Visok stepen bezbednosti omogućava veliki izbor brava, ali i sigurnosnih vrata koji će doprineti da se osećate sigurno i bezbedno. Ako niste sigurni šta najpre izabrati, uvek možete da se konsultujete sa stručnim licima i oni će vam pomoći da izaberete najbolje rešenje.

Najpopularniji tipovi zaštite - video nadzor i alarmni sistemi

Ugradnja video nadzora predstavlja jedan od najpopularnijih načina zaštite i koristi se ne samo za zaštitu privatne imovine, već i za poslovne objekte. Video nadzor podrazumeva postavljanje kamera kako bi se objekat obezbedio i kako bi se snimilo sve što se oko objekta dešava. Kada se primeti da je objekat pod video nadzorom, dešava se da u startu provalnici odustanu, jer se lice može na ovaj način brzo i lako identifikovati.

Uz video nadzor često se postavljaju i alarmni sistemi, jer su veoma pouzdano i efikasno sredstvo u borbi protiv provalnika i lopova. Reaguju na dodir, pa sistem prilikom obijanja odmah ispušta jake zvuke što je odmah signal za uzbunu. Najčešće su alarmi povezani sa nekim fizičkim obezbeđenjem i čim sistem označi opasnost angažovana služba odmah reaguje i obezbeđenje stiže na lice mesta. U takvim situacijama se i policija brzo obaveštava, tako da provlanik bude brzo pronađen i uhvaćen.



Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Devet stvari koje će vam pomoći da oterate provalnike od svoje kuće

Naporno radimo da steknemo dom i materijalne stvari koje su kvalitetne i koje smo oduvek želeli, a ...

Kako video nadzor može da utiče na prodaju stanova

Sigurnost i mir su obično stvari koje prvo kupcima padaju na pamet kada planiraju da investiraju u ...

Koje vrste kamera za video nadzor postoje?

Obijanje domova postaje sve učestalije. Procenjuje se da se na godišnjem nivou obije i do 2 ...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 PROCAR SECURITY. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS