Većina nas pokušava tokom godine da uštedi što više novca, i raspolaže  njim racionalno. Uz konstantne ekonomske krize, smanjenje plata i inflacije, niko se ne oseća u potpunosti sigurnim da troši, i ne misli o finansijama. U takvoj situaciji jasno je da će većina nas smatrati da je alarmni sistem u stanu ili kući luksuz, i da ne možete da ga priuštite u ovom trenutku.

Međutim, kada su bezbednost i blagostanje naših najdražih u pitanju, jasno je da takve stvari nemaju cenu, i da je alarmni sistem ulaganje u dnevno bezbrižniji život. Podatak da se recimo u mirnoljubivoj Australiji u toku godine desi oko 200000 provala, kao i da se provalnici u 20 posto slučajeva vrate na mesto zločina, jasan su pokazatelj i smernica i nama za to da treba delovati preventivno. Alarmni sistem vam ne garantuje stopostotnu bezbednost, ali čini veliku razliku.

Zaštite svoju imovinu

Nakon razmišljanja o tome da štite porodicu, setite se i da sve što radite u životu radite da biste živeli srećnim i udobnim životom. Zbog toga, između ostalog, kupujemo i stvari koje nam olakšavaju život, i svaku kupljenu stvar smo svojim radom zaradili. Uspomene na drage ljude i jedinstvene trenutke imaju za nas posebnu sentimentalnu vrednost. Mobilni telefoni, tableti, ajpedi puni fotografija i snimaka porodice...  Tako da može biti zaista poražavajuće da nam neko sve to uzme za samu jednu noć, tek tako.

alarmni sistemi

Provalnici pronalaze neverovatne načine da ukradu automobile iz garaže (alarmni sistemi na njima su postali prelaka prepreka), a da čak ni ne uđu u kuću, tako da su sigurnosne kapije  pametna investicija.

Kamere su najbolja zaštita

Ako pitate provalnika zbog čega najčešće odustaje od toga da pokuša ilegalni ulazak u nečiji dom, to neće biti zbog oznake alarmnog sistema, ili senzora pokreta. Kao najčešći razlog za odustajanje ovi kriminalci navode prisustvo psa, i video nadzora. I dok mnogi dokazi mogu biti posredni, i dok se od zvuka alarmnog sistema može pobeći, video snimak je neoboriv dokaz.

O bezbednosti našeg doma najviše brinemo kada smo na godišnjem odmoru, ili na poslovnom putu. Upravo zbog toga alarmni sistem, bezbednosne kamere, senzori i bukvalno svi uređaji koje ste postavili, mogu biti nadgledani sa vašeg mobilnog telefona. Svako njihovo aktiviranje vama će na telefonu biti dostupno preko sistema zvučnih obaveštenja. Ukoliko ste sigurnosni sistem postavili sami, onda vi i zovete nadležne institucije, u suprotnom to za vas radi firma koju ste unajmili.

Provalnicima u proseku treba 8-12 minuta da završe posao. Ukoliko se nekako desi i da se probiju kroz vaš bezbednosni sistem, bitno vam je da se alarmni sistem aktivira. Tada oni postaju užurbani, i štetu je moguće barem umanjiti. Detektore kretanja je najbolje postaviti na vrata i prozore, i povezati ih sa alarmnim sistemom tako da oni ili zasijaju, ili aktiviraju zvučnu podršku.

Pre nego li počine zločin, većina provalnika posmatra kuću koja im je meta. Zbog toga stručnjaci u ovoj oblasti uvek savetuju da se neki elementi vašeg sigurnosnog sistema učine jako vidljivim. Ponekad je dobro, ukoliko zaista ne možete da priuštite bezbednosni sistem, da postavite lažne kamere oko  kuće, i na taj način odvratite provalnika od ulaska u vaš dom.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Devet stvari koje će vam pomoći da oterate provalnike od svoje kuće

Naporno radimo da steknemo dom i materijalne stvari koje su kvalitetne i koje smo oduvek želeli, a ...

Vrste i karakteristike sistema za video nadzor

Sistem za video nadzor nije više stvar luksuza, nego potreba koju stvara savremeno dru&scaron...

6 razloga zašto morate da instalirate kompleksni sigurnosni sistem u stanu koji izdajete

Ako posedujete stan ili stambeni kompleks sa više jedinica, vaš glavni prioritet treba...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 PROCAR SECURITY. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS