Šta je želja svakog poslovnog čoveka ili domaćina? Ako je firma velika, kuća ili vikendica udaljena od posla, želja svakog vlasnika firme i domaćina svakako je da sve drži pod kontrolom i da u svakom trenutku ima uvid u trenutna dešavanja. Da li je to moguće?

Danas kada na tržištu postoje različite kamere i sistemi za video nadzor, sve vam je tu, na dohvat ruke ili bolje reći sve vam je na oku i pod kontrolom.

Sistemi za video nadzor sastoje se iz nekoliko elemenata, a to su:

  • Kamere;

  • Uređaji za snimanje;

  • Uređaji za distribuciju slike i snimaka.

S obzirom na to da živimo u savremenom društvu i da se oko nas sve digitalizuje, većinu uređaja za video nadzor moguće je povezati na Internet i tako pristupiti snimcima i slikama u svakom trenutku bez obzira gde se nalazite. Jedino što vam je neophodno jeste da se imate pametni mobilni telefon ili računar koji ima instaliran pretraživač i da je povezan na mrežu.

Pojedini proizvođači kamera sadrže softvere koji služe kako bi se pratili određeni snimači, a osim jednostavnog praćenja, uz pomoć ovakvih softvera lako ćete se snaći i jednostavno ćete moći u svakom trenutku da pratite sve.

Posebno treba obratiti pažnju na one proizvođače koji u teoriji, odnosno u ponudi na papiru nude mnogo što šta, a u praksi se vidi drugačije. Zato budite pažljivi, nemojte da vas prevare.

Video nadzor preko Interneta


Da li može da se obezbedi Internet paket koji omogućava online gledanju video snimaka i slika i koji su uslovi za to?

Ovo je najčešće pitanje mnogih kupaca koji bi želeli da im video snimci budu u svakom trenutku dostupni. Da bi se pristupilo gledanj slika i snimanja preko mobinog telefona niije važan veliki protok podataka, dok je za računar neophodan protok od jednog megabajta. Brzina protoka podataka trebalo bi da bude u skladu sa količinom slika, rezolucijom, jer ako korisnik, na primer, želi da prati sve tri kamere istovremeno onda je važno da bude veliki protok podataka.

U situacijama kada se prati više obekata istovremeno, koristi se centralni softver za praćenje, a preporuka je da se oslonite na jednog proizvođača kako biste sve uređaje za snimanje mogli da pratite preko jedne aplikacije. Ako se izmešaju urešaji, onda će svaki uređaj različitog proizvođača zahtevati posebnu aplikaciju za praćenje.

Privatnost podataka


Posebno je važno zaštiti podatke, jer privatnosti ličnosti i podataka trebalo bi da bude na prvom mestu. U tim slučajevima privatnost se rešaa tako što su podaci šifrovani, a samo korisnik poseduje šifru koju on sam bira. Kod ovakvih sistema za praćenje možete izabrati i druge opcije, poput slanja slika na email, posebnog snimanja ili prosleđivanja slika na server.

Izdvojeno snimanej se koristi u situacijama kada je objekat koji se prati visokog rizika, pa se praćenje i videp nimci čuvaju na drugoj udaljenijoj lokaciji. Ako želite objekat tehnički da obezbedite, onda je alarmni sistem kombinovan sa mobilnim telefonom odlično rešenje. brzo i lako možete proveriti da li se alarmni sistem u vašem domu uključio zbog provale ili je došlo do neke greške, tako da ćete uvek imati potpunu informaciju o tome šta se dešava u objektima koji su pod video nadzorom.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Ip kamere za video nadzor i sve o njima

Ukoliko svakodnevno ili samo povremeno pratite dešavanja u svojoj zemlji ili svom gradu, onda...

Sve što treba da znate o pametnim kućama

Pravu revoluciju doneo je Iot, odnosno Internet stvari. Novine je IoT uneo i u svakodnevni život, a...

6 razloga zašto morate da instalirate kompleksni sigurnosni sistem u stanu koji izdajete

Ako posedujete stan ili stambeni kompleks sa više jedinica, vaš glavni prioritet treba...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 PROCAR SECURITY. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS