Video nadzor je nešto što na našem području sve više postaje aktuelno, bilo da su u pitanju privatni ili poslovni objekti. Najčešći razlozi za njegovu ekspanziju predstavljaju sigurnost i bezbezbednost na prvom mestu. Savremena tehnologija koja omogućava ugradnju video nadzora pruža zaštitu kada se pojavi rizik krađe ili provale. Na taj način ljudi mogu sačuvati svoju imovinu i druge dragocene stvari. Ovakav oblik zaštite je posebno potreban ljudima kada je sezona godišnjih odmora, za vreme praznika i sl.kada je i inače zabeležen najveći broj provala i krađa.

U nekom budućem periodu, više se nećemo pitati da li nam je video nadzor potreban ili ne, već koji sistem video nadzora daje najbolje rezultate.

Isto tako, ugradnju video nadzora ne treba gledati kao na neku vrstu nepotrebnog troška, već kao na veoma važnu investiciju koja nam može doneti samo koristi kada je sigurnost u pitanju.

U nastavku predočićemo vam neke od najsavremenijih metoda video nadzora koji su trenutno aktuelni u našoj zemlji.

Analogne kamere

Ovaj oblik video nadzora je najzastustepljeniji kod nas i karakteriše ga cena koja je pristupačna za naš standard, kao i jednostavna upotreba. Za ovakvu vrstu video nadzora rezolucija snimka nije dovoljno visoka, što predstavlja njegov najveći nedostatak. Zbog toga se preporučuje AHD (Analog High Definition) u odnosu na CCTV (Closed Circuit TV) jer daje bolji kvalitet video materijala, dok im je cena skoro identična.

IP video nadzor

Reč je o savremenom sistemu video nadzora koji je u odnosu na analogni sistem znatno skuplji, ali kada je reč o visokoj rezoluciji koje imaju kamere i kvalitetu snimljenog materijala ne može se uporediti sa prethodnom vrstom video nadzora. Takođe, podešavanje mrežne (IP) kamere je nešto komplikovaniji proces i zahteva malo više snalažljivosti. Sa ovakvim oblikom video nadzora, zahvaljujući izuzetno dobrim i fleksibilnim kamerama možete na određenoj udaljenosti videti čak i tablice nekog automobila.

HD-CVI i HD-TVI kamere

Treća vrsta video nadzora predstavlja kombinaciju prethodna dva, tj.sastoji se od glavnih prednosti koje imaju oba sistema video nadzora. Oba sistema pružaju visoku rezuluciju, a za koji ćete se odlučiti zavisi od toga da li ste veći pobornik Dahua ili HikVision brenda.

Pre nego što odlučite koji je sistem video nadzora najbolji za vas, raspitajte se o svim njihovim karakteristikama i prednostima koje nude. Takođe, veoma je važno da znate šta želite da dobijete ugradnjom video nadzora, tj.na šta treba da se fokusirate.

Kako se kreću cene kod ovakvih sistema video nadzora?

Koliko će vas koštati ugradnja vašeg sistema video nadzora zavisi od velikog broja faktora poput koliko kamera želite da instalirate, kakvu rezuluciju snimka želite da postignete i dr. Pa tako za ovu investiciju možete izdvojiti od nekoliko stotina do hiljade evra. Pored toga, ukoliko niste dovoljno stručni da instalirate svu prateću opremu, možda ćete morati da platite nekoga da to uradi umesto vas. Kod nekih poslodavaca koji se bave prodajom sistema video nadzora, u cenu je uračunata i samo instaliranje, pa se dobro raspitajte kada se odlučite na ovakav korak.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Alarmi za kuću kao najbolji način zaštite od provala

Niko ne voli ni da čuje da je neki objekat, bilo privatni ili poslovni, obijen i opljačkan. Međut...

Planirate gde ćete provesti zimski odmor? Evo kako da zaštitite svoj dom dok niste tu!

Zima nam se polako ali sigurno bliži, a sa stižu i sve čari koje ona sa sobom nosi. Mnogi već sa...

Sigurnosni sistemi za kuće

Moderno doba donelo je pred građane mnoge izazove, ali i mnoge zahteve. Posebno se danas obraća pa...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2017 PROCAR SECURITY. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS